Daniel Dennett quote #109

"Not a single one of the cells that compose you knows who you are, or cares."

Believe me

Ibland så vaknar man upp och inser att klockan är 03.10 och man är fortfarande vaken. Det är hyfsat roligt. Jag är öm i kroppen efter två jobbiga dagar. Tränade i måndags och idag (tisdag då) så jobbade jag. Det har gjort mig trött. Jag är inte byggd för fysiskt arbete, jag är den typiske nörden som lämpar sig bäst för yrken där det passar att vara besserwisser.

Jag lyssnar sönder den här låten: Nada Surf - Blankest year
Den får mig alltid att röra på mig.

Ska nog köpa mig en engångskamera när lönen trillar in, har alltid uppskattat sådana. NU ska jag sova. Gäsp.

Varför hata en tidning när du kan hata alla?

I dagens mediasamhälle tror jag att de flesta känner igen sig när man pratar om dålig journalistik. VI har alla varit där, läst tidningar, surfat på nätet och blivit frustrerad på aftonbladet, DN, Svd etc. Dagens journalister är lätta att kritisera av många anledningar och det är lätt att förstå att man gör det. Jag funderar ofta på hur det kommer sig att dagens tidningar har sänkt sig så kvalitativ. Jag vet att, reklamen har ökat, fram tills nyligen upplagorna också och vi har blivit matade med mer och mer nyheter om vår omvärld.

 

Det jag inte förstår, är hur det kommer sig att Aftonbladet får ta åt sig största delen av kritiken? Jag menar, jag är inte dum, jag vet att Aftonbladet inte är bra. Förutom att jag har vänstersympatier (vilket innebär att jag gillar tidningar som har klassperspektiv) och gillar några skribenter där (Annika Marklund och Katrine Kielos) så har jag inte mycket övers för Aftonbladet. Jag tycker inte att tidningen är speciell. Och det är där jag blir förvirrad, för att det är precis det. Aftonbladet är inte speciellt dålig. Dålig ja, men inte på ett sätt som utmärker den. Man beskyller den för att vara subjektiv och ofta för att ge ”en bild av saker”. Jag håller med. Men vilken tidning gör inte det? Svd och DN är båda höger och sympatiserar med de borgerliga partierna. Man kan inte påstå att de ger en objektiv bild av valet.

 

Jag tycker att folk borde förstå att Aftonbladet är precis som mycket av journalismen idag, politiskt färgad och det innebär att man visar vilken politisk hållning man har i sina texter. Detta gör Aftonbladet på ett övertydligt sätt. Om ni inte gillar det, sluta läs då!


Pirate

Jag är pirat. Och med det menar jag att jag är medlem i Piratpartiet och Ung Pirat (Piratpartiets ungdomsförbund). Jag blev medlem förra året då jag kände att det var det dags att engagera i en rörelse där man förstått behovet av en modern informationspolitik. Jag var tidigare medlem i SSU där jag inte kände att man engagerade sig för medborgarrätt tillräckligt mycket. 

Så jag bytte parti. Jag blev pirat. Jag har alltid velat engagera mig, men 2009 var året jag verkligen tog tag i det. Jag gick med sent i valrörelsen och blev i april förra året vice kommunledare för Piratpartiet Trollhättan. Efter ett tag så startade vi Ung Pirat Trollhättan. Jag blev ordförande. Tiden gick och efter en valseger så gick sommaren fort. I och med hösten så blev jag ny kommunledare och vice valkretsledare för min valkrets, Norra Älvsborg. Idag så har jag många uppgifter och det är en intressant utmaning att hålla positionerna isär. Men jag känner att jag lyckas.

Det är roligt och det är väldigt belönande att vara engagerad inom Piratpartiet och Ung Pirat. Mitt engagemang är inte villkorslöst eller oändligt, men politik är min passion. Det är vad jag brinner för. Därför försöker jag alltid göra mitt bästa för att finnas där inom och utanför organisationen. Jag ser verkligen fram emot en engagerad valrörelse i år och jag tror att vi ta hem det här.

Nu så har jag kommit med på Ung Pirats valberednings förslag till förbundsstyrelse som femte suppleant. Det betyder verkligen mycket för mig. Jag hoppas att kunna bevisa att jag förtjänar det. Jag tror att jag kan bidra till att göra Ung Pirat bättre och jag är tacksam för valberedningens förtroende.

Här har Mattias Bjärnemalm skrivit om förslaget

Music for your ears

Jag tänkte att jag kunde lägga en upp en lista på vad jag lyssnar på just nu. Lite bloggmusik helt enkelt.

Här får ni. En spotifylista bara till er som öppnar länken. Och har spotify. Och har fungerande ljud. Osv osv.

En snygg bild förresten:Jag gillar svartvita fotografier. Det är fasligt snyggt(oftast).

Politics

Idag var det debatt på min skola. SSU:s ordförande Jytte Guteland VS Niklas Wykman, MUF:s ordförande.  Det var faktiskt roligt att se att de tog sig tid för att komma ut till skolor, men det kändes verkligen inte så välgenomfört. Delvis så var debattörerna riktigt dåliga, och delvis så var skolan lite oförberedd. Det är lätt för någon utomstående att titta och peka på vad som är dåligt, men jag har själv deltagit i en debatt (för Piratpartiet) och jag är mycket medveten om att det är svårt att delta i sånt. Jag tycker själv att jag gjorde dåligt ifrån mig, men det var min första debatt och då är misstag hyfsat ursäktade. Mina erfarenheter säger mig dock att det fanns saker som fattades.

Skillnaden är stor när det gäller Guteland och Wykman, de är två helt olika sorters politiker. Den förstnämnda spelar på känslor och vädjar till empatin bland folk, den andra hänvisar till siffror och tilltalar den mer det logiska egoistiska delen av förnuftet. En sak har båda gemensamt, de spenderar halva sina tal med att klaga på varandras uttalanden. Det är ett problem när man sitter där och påpekar att den andra ljuger och sen ljuger man själv. Det gör att politiker förlorar trovärdighet, speciellt bland unga, för att oavsett om vad de tror så hjälper det inte att spela en dokusåpa framför väljares ögon.

Det spelar ingen roll hur populärt Paradise Hotel är, det är verkligen inte något våra politiker ska syssla med.

Mieux que Dimanche

Jag tänkte att det skulle vara passande att ge ett lite introduktionsinlägg här. Den här bloggen kommer handla om mig, Olof, min vardag och saker jag stör mig på för det mesta. Saker jag gillar kanske kan komma att dyka upp då och då också.

Bloggens titel betyder enligt Google translate: "Bättre än söndag". Något jag hoppas uppnå. Fast det är inte så svårt med tanke på hur dåliga söndagar brukar vara. Jag ska jobba lite på designen förhoppningsvis snart.

Jag har haft många bloggar. Jag vet inte riktigt vart jag vill komma med denna. Men jag hoppas att jag kan stanna här ett tag. Vi får se.

Den här bloggen är med andra ord mina åsikter och ska på intet sätt ses som representativt för organisationer jag företräder.

RSS 2.0